OkosAsszony

Eladod a lakásod? Aranyszabályok a sikerhez

Pörög az ingatlanpiac, és ha neked is épp aktuális a lakásváltás, jó eséllyel el tudod adni a kecót. Viszont, hogy mikor és mennyiért megy el, múlhat olyan banális apróságokon, amikre nem is gondolnál! Összeszedtem segítségképp néhány aranyszabályt.

 

 

Az első és legfontosabb: az ingatlanod egy termék. Ha te vásárolsz bármilyen terméket, mit nézel rajta? Mit mérlegelsz, mi alapján döntesz? Fontos a hasznosság, az ár-érték arány, de még az olyan észrevétlen tényezők is szólhatnak egy-egy termék mellett, mint például az illat vagy a csomagolás.

A marketingesek gyakran hangoztatják: mindenki szeret hencegni azzal, hogy ő racionális döntéseket hoz a vásárlás során, ám valójában mindannyian érzelmi alapon döntünk.

Feladatod tehát: érzelmileg hatni a vevőjelöltre a lakásoddal! Hogyan?

#1 Végezz el kisebb javításokat!

Lefesteni a foltos falat, kijavítani a leverődéseket, parkettaápolóval végigpolírozni a parkettát, megjavítani a csöpögő csapot, kicserélni a kiégett villanykörtét… Ezek az apróságok neked is hasznodra válnak, amíg ott laksz, a látogatód pedig egy rendezett lakással találkozik. Festéskor fontos, hogy világos színeket válassz, a fény és világosság növeli a bizalomindexet.

#2 Takaríts ki!

Ha eladósorba kerül a lakásod, bármikor jöhet új érdeklődő, ezért mindig tartsd tisztán a helyiségeket! Portörlés, ajtók lemosása, porszívózás, felmosás – alapvető teendők vásárló fogadása előtt. Jó benyomást kelt, ha a csapok szépen csillognak és a konyhában sem tornyosulnak a koszos edények.

#3 Szellőztess!

A kellemetlen, állott szag az egész vevőszerzésre rányomja a bélyegét. Szellőztess át alaposan, mielőtt beengeded a vendéget! Illatosítót is használhatsz, csak ne vidd túlzásba. Légfrissítők helyett talán célszerűbb egy enyhe illatú, virágos illóolaj a párologtató edénykébe, vagy télen tökéletes a mézeskalács illatú olaj, mert otthonossá varázsolja a lakást még egy idegennek is.

 

Ezt jobb lesz a vevő elől elpakolni

#4 Rakj rendet!

A kósza könyvek, magazinok, fél pár zoknik maradjanak rejtve a szem elől, ha másra nincs idő, egy jótékonyan takaró szekrényajtó mögé behajigálva. A széjjel hagyott gyerekjáték, ruha, koszos tányér, hátizsák, ágynemű sem túl baráti. Ha lehet, a mosást is úgy időzítsd, hogy a látogatáskor ne virítson a szoba közepén a három négyzetméteresre széthajtott szárító! (A végén még idejekorán kiderül, milyen kicsi is a lakás valójában XD )

#5 Kert és terasz

A kert és a terasz rendbe rakása ugyanolyan fontos, mint magáé a házé. Ne éktelenkedjenek sehol elszáradt növények, méteres gaz, elfajzott bokrok! Vagy ha úgy gondolod, ebbe aztán már tényleg ne szóljon bele a vevő, az is rendben van, de tudd meg, hogy alku tárgyát fogja képezni az ingatlanod arra hivatkozva, hogy több napos munka rendbe szedni a külső tereket.

 

Ezeket az egyszerű tanácsokat betartva sokkal nagyobb az esélyed, hogy elégedetten zárd le az adásvételt. 

A lakás takarításához ezeket a tisztítószereket és eszközöket ajánlom: http://www.betterware.hu/52-takaritas

Ha bármit rendelnél, írj az agibetter@gmail.com-ra!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!