OkosAsszony

Hat szuper játék, amit pillanatok alatt elkészíthetsz a gyerekeknek

Jön a nyári szünet és vele együtt a görcsölés: mégis, mivel foglaljuk le a gyereket? Ezek az egyszerűen kivitelezhető játékok örömteli szórakozást nyújtanak kicsiknek és nagyobbaknak is!

 

Angry Birds

Hozzávalók: 6 konzervdoboz, zöld, fekete és fehér festék, piros vagy angry birds-ös labda.

Elkészítés: 

Fesd zöldre a konzervdobozokat és hagyd megszáradni, majd fess rá malacpofát a fekete és a fehér festékkel. Állítsátok toronyba a dobozokat. A cél: eltalálni és szétbombázni a dobozokat!

 

Amőba

Hozzávalók: tíz lapos, nagyjából egyforma nagyságú kavics, 4 fapálca, 3 különbüző színű festék.

Elkészítés:

Öt kavicsot fess egyszínűre, öt másikat másfélére. A harmadik színnel díszítsd ki a kavicsokat. A fapálcákat rakjátok le rács alakban és indulhat az amőba! A cél: vízszintesen, függőlegesen vagy átlósan sort alkotni a saját kavicsodból.

 

Raglabda

Hozzávalók: téli kötött kesztyű, pingponglabda, tépőzár.

Elkészítés:

Ragaszd a tépőzárakat a labdára körös-körül. Hat tépőzár elegendő. Kész is a játék! Egyvalaki dobja a labdát, a másik játékosnak úgy kell elkapnia, hogy az a kezén lévő kesztyűre tapadjon.

 

Habfesték

Hozzávalók: borotvahab, iskolai ragasztó, ételfesték különböző színekben, zárható zacskó.

Elkészítés:

A zárható zacskóba nyomj kb. egyforma mennyiséget a borotvából és a ragasztóból. Adj hozzá néhány csepp ételfestéket, a kívánt szín eléréséig. Zárd be a zacskót, majd rázd össze az egész keveréket. Keressetek keményebb papírt vagy kartont. A gyerekek rajzolhatnak rá figurákat. Vágj le egy apró csücsköt a zacskóról, és nyomják ki a habfestéket a lyukon keresztül, így kiszínezve a rajzukat.

 

Célbagurítás

Hozzávalók: 5-10 db WC papír guriga, festékek, alkoholos filc, olló, kis golyók (pl üveggolyó).

Elkészítés:

Fesd be a gurigákat, majd száradás után vágj ki egy kis “ajtót” mindegyik aljából. Írj rá számokat 1-10-ig (vagy amennyi guriga van). Ragaszd vagy fűzd össze a gurigákat, hogy ne tudjanak könnyen eldőlni. Ha gondolod, egy karton alapra is felragaszthatod. A feladat: be kell a nyílásokon gurítani a golyókat. Versenyezni úgy lehet, hogy annyi pontot ér egy gurítás, ahányas számú gurigába ment a golyó és a pontokat számolni lehet. 

 

Karikadobás

Hozzávalók: papírtányérok, papírtörlő gurigája, karton alap, festék, olló, ragasztó vagy cérna.

Elkészítés:

Vágd ki a papírtányérok közepét és fesd be az így megmaradt karimákat. A gurigát rögzítsd a karton alaphoz ragasztóval vagy néhány öltéssel. A játék ismert és népszerű a gyerekek körében: rá kell dobni a karikákat a gurigára.

Képek forrása: Pinterest

Jó játékot, örömteli szórakozást kívánok! Melyiket próbáljátok ki először?

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!