OkosAsszony

Tíz trükk, hogy az ételek sokáig frissek maradjanak

Bármennyire is igyekszünk spórolni, néha előfordul, hogy túlvásároljuk magunkat élelmiszerből. Nézd meg, hogyan őrizheted meg a lehető legtovább az ételek frissességét!

 

1. Fagyaszd le a tejet néhány hétre!

Ha túl sok friss tejet vettél, növeld meg a feleslegesnek tűnő adag élettartamát azzal, hogy lefagyasztod! Fontos, hogy a tejből önts le egy kicsit, mielőtt a fagyra teszed, hogy tudjon térfogatában növekedni. 

2. Fagyaszd le a tojást!

Nem kell kidobni a tojást sem, ha már közel a lejárat és nem tudsz vele mit kezdeni. Rakd jégkockatartóba, így legközelebb, ha rántottát készítesz, nagyon könnyű dolgod lesz!

3. Töltsd a szószt jól záródó zacskóba!

Aztán irány a fagy! Ennyivel kevesebb dolgod lesz, ha legközelebb húsgombócot készítesz.

4. Tárold a salátaleveleket szalvétában!

A saláta akár kétszer annyi ideig is eltartható, ha szalvétába csavarod a leveleket.

5. Tárold az almát a hűtőben!

Szó szerint hónapokig eláll az alma, ha a hűtőbe teszed. A lényeg, hogy ne zsúfold össze őket, inkább hagyj helyet közöttük. Papírt is rakhatsz közéjük, hogy ne érintkezzenek egymással és ha netalán valamelyik szem rothadásnak indul, az ne ártson a többinek.

6. Rakd a répát homokba!

A répa kiválóan megőrzi frissességét, nem fonnyad és nem rothad, ha homokba ásva tárolod.

7. Fordítsd a feje tetejére a tejfölt!

Megduplázhatod az elállási időt, ha a tejfölt (és más dobozos tejterméket) fejjel lefelé tárolsz, így ugyanis elzárod a levegőt a bomlást okozó baktériumoktól.

8. Tartsd az újhagymát vízben!

Sokáig tudsz hagymaszárat csemegézni, ha vízbe rakod a hagymafejeket.

9. Tárold a friss zöldeket üvegedényben!

Ha van otthon feleslegessé vált friss koriandert, petrezselyemzöld vagy hagyma, lezárt üvegedényben, fénytől védve tárold, így pár napig még friss marad.

10. A mézet mindig üvegben tárold!

Nem véletlen, hogy a méhészek is üvegben árulják a mézet. Semmiképp se tárold fém edényben a méhek kincsét, mert oxidálódik! A legjobb, ha lezárt, áttetsző vagy sötét üvegben tárolod fénytől védett helyen, így akár évekig friss marad anélkül, hogy veszítene az értékéből!

Képek: Pinterest, Pixabay

Sok-sok kiváló tárolóedény egy helyen itt: http://betterware.hu/katalogus/betterware.pdf  – nálam rendelhetsz, csak írj az agibetter@gmail.com címre!

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!