OkosAsszony

Találd ki, mit nem eszik ez a hetven éves bombanő már 30 éve!

Igen, tényleg bombanő. Szóval, ha kicsit odafigyelünk magunkra, így is nézhetünk ki hetven évesen? Annyira megdöbbentem, amikor rátaláltam a sztorijára, hogy muszáj volt megmutatnom neked is!

 

 

Diéták ide vagy oda, úgy tűnik, ez a nő megtalálta a helyes utat ahhoz, hogy élete végéig megőrizze karcsú alakját. A négyszeres ausztrál nagymama (!), akit Carolyn Hartz-nak hívnak, júliusban tölti be hetvenedik évét. Igen, het-ve-ne-dik!

A hölgy meg van róla győződve: a tökéletes test megőrzése nagyon egyszerű. Mindenekelőtt ügyelned kell arra, mit eszel, a másik titok pedig csak annyi, hogy maradj aktív. Ő maga sosem használja a korát arra, hogy kifogásokat keressen. Nemrég kezdett el teniszezni például.

Carolyn sikertörténete – merthogy az lesz belőle, majd meglátod mindjárt – nem indult túl fényesen: harminc évvel ezelőtt cukorbetegséget diagnosztizáltak nála. Ahelyett, hogy inzulinra vagy bármi egyéb gyógyszerre szoktatta volna a szervezetét, ő úgy döntött, hogy gyökeresen megváltoztatja a táplálkozását. Azóta nem eszik cukrot, mármint a klasszikus kristálycukorra gondolok itt elsősorban. 

A változás óriási áldozatokkal járt nála, hiszen azelőtt sajttortával kezdte a délelőttöt, délután kekszet nasizott és imádta a süteményeket is. Az egészsége viszont fontosabb volt. 

A szenvedésnek meglett az eredménye: Carolyn kigyógyult a cukorbetegségből. Kedvenc ételei azonban gyakran hiányoztak neki. Szép lassan aztán rájött, nem kell őket nélkülöznie. Vállalkozó lett és édesítőszert kezdett árulni, majd kiadott pár szakácskönyvet, amelyek megtanítják a háziasszonyokat a cukor- és gluténmentes finomságok elkészítésére.

Az élete persze nem csak a diétáról szól. Napi nyolc órát alszik, sokat sétál, szereti az idejét az unokáival tölteni, meditál és tornázik. Azt sem tagadja, hogy némi plasztikai műtéttel azért rásegített az arcán lévő ráncok visszaszorítására.

Carolyn a következőket emeli ki a hosszú évtizedek tapasztalatából: “Az élet nem tökéletes. A dolgok nem mindig úgy mennek, ahogy te szeretnéd. De ez jól van így! Ha elkötelezted magad egy cél mellett, vagy még emlékszel egy bukásodra, cselekedj! Kezdd újra az elejétől, ha szükséges. Hiszem, hogy ha egy ajtó bezáródik, egy másik kinyílik. Nem állítom, hogy én mindig jól vagyok. Nálam is vannak nehezebb szakaszok, de a titok, hogy a pohár mindig félig tele van. Kelj fel és cselekedj!”

Forrás: https://genial.guru/inspiracion-mujer/esta-australiana-de-70-anos-conservo-su-figura-despues-de-haber-rechazado-solo-un-alimento-423860/

Oszd meg te is, hogy sokan erőt meríthessenek Carolyn példájából!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. OkosAsszony says: (előzmény @Péter Kiss)

  Gratulálok a fogyásodhoz! Ami a többit illeti, mélységesen egyetértek. Úgy gondolom, a túlsúly nem esztétikai, hanem egészségügyi probléma. Vannak kifejezetten szép kövér emberek, elég csak a plus size modellekre gondolni, de itt kicsit félreértelmezik a kérdést. Nem azért szép, mert kövér, és felháborító, hogy egy egészségügyi problémát, ami ráadásul az esetek döntő többségében csak az egyénen múlik (tehát nem örökletes, mint egyes betegségek), így becsomagolva akarják eladni. Az nagyon szuper, ha valaki jól érzi magát a bőrében túlsúlyosan is, hiszen ki akar depressziós embereket látni maga körül? Csak közben törekedjen arra, hogy visszanyerje a versenysúlyát. Magas vérnyomás, szívproblémák, cukorbetegség, az erek roncsolódása… Ez senkinek sem jó.

 2. Pontosan! Ő biztosan jó géneket is örökölhetett.

 3. Csepregi Tamás says:

  Aki azt hiszi,h. a külső adottságokhoz nem kellenek a gének az téved. Van aki már 40 évesen 60-nak néz ki.

 4. Péter Kiss says:

  És nem tudom, hogy ki a plasztikai sebésze, de nagyon természetes maradt ahhoz képest, hogy hozzányúltak. Ez a nő abszolút rendben van…

 5. Péter Kiss says:

  Egy ideje – mondjuk úgy másfél éve – alig eszem kristálycukrot. Néha, mikor sütünk valami sütit – amibe kevés cukor kell -, de egyébként édeset inkább csak jó minőségű csokiban, gyümölcsben eszek, de a gyümölcscukor nem számít… És csak vizet, kávét, kevés tejet iszom… Elsősorban sok vizet…, ellenben rengeteg zöldséget, naponta többször is, és minden nap gyümölcsöt, és a főétkezésnél a köret általában párolt zöldség. Nemrég 10 napig cukrozott üdítőket ittam. Elkezdtek fájni az ízületeim a térdemben…, így akkor fájtak a lábaim, amikor 100 kg fölött volt a súlyom (most 74), és amikor 97 kilósan elkezdtem futni, amivel leadtam ugyan 12 kilót 2 hónap alatt, de elég rendesen fájóssá tettem a térdeimet.)
  Sőt, nem csak fájtak a lábaim, hanem be is dagadtak, és elég rendesen. És most, hogy megint csak a szokásos, egészséges kaja, már az első napon leapadt a lábaimról a duzzanat, és már pár nap után alig fáj a lábam. Ma már futottam is 6 km-t, és semmi probléma, nem fájnak a térdeim. Egyébként érdekes, hogy azt hinné az ember, hogy amennyiben egyszer elkezdenek fájni a térdeink, akkor az örökös marad…, de nem. Ha súlyunknál maradunk és sportolunk, akkor a fájdalom a múlté lehet. Ahogy nálam is. Mostanáig, hogy 10 napig cukrozott üdítőket ittam. és nem ám az olcsót, hanem a menő drágát, amit a tv-ben is reklámoznak…
  A cukrozott üdítő nekem egyenesen méreg. Azt tapasztalom, hogy a cukor nagyon ártalmas a szervezetnek. Lehet mézzel is édesíteni, és a jó minőségű csokik például nekem nem ártanak. Néha muszáj teletömnöm magam velük. Csoki nélkül nem élet az élet.:-) Na mindegy, a lényeg, hogy magam is tapasztalom, hogy a cukor nagyon ártalmas. Sok embernek fogalma sincs róla, hogy mennyire, és szerintem sok olyan problémát is a cukor okoz, amit nem annak tulajdonítanak.
  Egyébként nem azért írtam a hyaluronsavat, mert elítélem miatta a cikkben szereplő nőt. Sokat tesz a szépségéért, a testéért. Van, ami nem megy másképp csak plasztikázással. Aki nem csak azzal él, hanem alapjáraton az egészséges életmóddal próbál szebb lenni (amint a cikkben látjuk, sikerülhet is…), annak nem érheti szó a háza elejét. Ez az idős hölgy úgy néz ki, hogy le a kalappal előtte.És az is pozitív, hogy nem tagadja… Nem néz hülyének minket. :-)Értékelem.
  Egyébként rosszul vagyok, amikor egyesek a kövérséget el akarják adni. És arra biztatnak, hogy fogadjuk el, ha kövérek vagyunk… Ugyan! A kövér nem csak csúnya, hanem egészségtelen is, és előbb-utóbb beteggé tesz.
  Persze, vannak beteg emberek, akik nem tehetnek róla, ha kövérek (például nem jól működik a pajzsmirigyük), de a többség nagyon is tehet róla. Szerintem az az ember, aki zabál, mint a disznó, és nem sportol, és elfogadja magát kövérnek, az egész egyszerűen igénytelen… Épp úgy, mint aki nem fürdik, csak hetente… A kövérség is egyfajta igénytelenség. Szerintem.

 6. OkosAsszony says: (előzmény @Péter Kiss)

  Igen, ő is elismeri a cikkben, hogy kicsit belenyúltak a kések az arcába. 🙂 Viszont korához képest (is) nagyon tónusos a teste, biztosan sportolt fiatalkora óta.
  Mesélhetsz! 🙂

 7. Péter Kiss says:

  Nagyon szép a korához képest, de ugye senki nem hiszi, hogy nem nyúlnak az arcához mondjuk egy kis hyaluronsavval? De egyébként én is tapasztaltam, hogy a cukor micsoda méreg a szervezetnek. Tudnék róla mesélni…

 8. Éva Tóth says:

  Nahát, nem is tudtam, hogy választás kérdése, hogy valaki inzulinra szoktatja a szervezetét vagy nem…


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!