OkosAsszony

Hat dolog, amiről jó lett volna tudni házasság előtt

Túlságosan elkényeztettek minket a “boldogan éltek, míg meg nem haltak” mesével. Talán ezért hiszi azt minden nő, hogy azonnal tönkremegy a házassága, ha a hétköznapok nem olyan rózsásak, mint a kapcsolat elején. Házas nők tapasztalatai alapján íródott a cikk.

 

Talán jobb lenne, ha minden házasodni készülő lány tudná, hogy az alábbi szituációkra mindenki számíthat, és ez nem jelenti azt, hogy rosszul működnek a dolgok!

A feltétel nélküli, örök szerelem nem létezik

Nincs olyan, hogy valakit ötven éven keresztül minden áldott nap ugyanolyan izzó szerelemmel szeressünk. Vannak napok, amikor legszívesebben kimenekülnénk az életünkből, magunk mögött hagyva az egész bagázst. Ez a világ legtermészetesebb dolga, egyáltalán nem a közelgő apokalipszis jele! Családterapeuták szerint sem lehetséges állandóan az érzelmek tetőfokán állni. Vannak lagymatagabb időszakok és olyanok is, amikor állandóan csak kötekednénk a párunkkal. 

A lényeg, hogy folyamatosan dolgozzatok azon, hogy a házasság élvezetes és kiegyensúlyozott legyen mindkettőtöknek. Fel kell ismerni a nehéz időszakokat és türelemmel átsegíteni egymást rajtuk.

A gyerek születése utáni első két év a legdurvább

Nem szabad, hogy a kapcsolatod minőségét ez alapján a két év alapján ítéld meg! A gyerek születése egyik napról a másikra új szerepbe kényszeríti a házaspárt, aminek van, aki azonnal meg tud felelni, de olyan is van, aki hónapokig szenved, mire azonosulni tud az anyuka- vagy apukaszereppel. Az alvási szokások megváltozása (eltűnése) szintén hozhat sok-sok feszültséggel teli napot. A kisbabás hónapok nem csak a hintőpor illatról és a gagyarászó angyalkákról szólnak. 

A kulcs ismét a türelem. Adj elég időt a párodnak, hogy beleszokjon az új életetekbe és te is kérd ezt tőle, ha neked megy nehezebben. Ne építsétek a kapcsolat jövőjét a harag és a szemrehányás alapjaira!

Nem mindig lesz rózsás a szexuális életed

Erről aztán végképp tabu beszélni. Arról, hogy mennyire beleszólhat a gyerek érkezése vagy akár csak az évek múlása a házaséletbe. Vannak napok, amikor a libidótok egyáltalán nincs összhangban. Ha sértődés a vége, máris megágyaztatok – szó szerint – az elmérgesedő viszonynak, ahol a dac dirigál. Próbáljatok meg több közös programot szervezni kettesben! Ez lehet akár közös főzés is, nem számít, mi. Ne feledkezzetek meg soha a napi testkontaktusról: ne maradjon el a puszi, az ölelés.

Nem veszhet ki a kedvesség a kapcsolatból

Itt most nem a napi szintű virágcsokorról és gyertyafényes vacsoráról van szó. Kedvesség az is, ha teszel valami szokatlant, ami őt meglepi vagy megmosolyogtatja. Felírsz filccel egy mondatot a tükörre. Veszel egy csomaggal a kedvenc kekszéből és becsempészed a táskájába vagy a kocsiba. Küldesz neki egy sms-t, ha nehéz napja van. Minden párnál más a “nyomógomb”. Nőknél például tíz doboz bonbont is odaadna valaki cserébe azért, ha a férje egyszer elmosogatna helyette.

A kapcsolaton mindig dolgozni kell

Szóval, te is azt hitted az esküvő napján, hogy majd életed végéig abban a rózsaszín ködben fogtok élni? Nos, nem. Jön a munka. A csekkek. A gyerek. Aztán még egy gyerek. A költözés. A hitelek. A párod családja. Sajnos sokan belefásulnak a gondtalan napok hiányába és ellustulnak a házasságukban. Már nem érdekli őket, mit mond vagy mit gondol a másik. Már nem akarnak megfelelni, a kisujjukat se mozdítják. Viszont sajnos a csónak sem halad, ha csak az egyik oldalon eveznek. A kapcsolat megtartásán folyamatosan dolgozni kell.

Munka, pénz, gyerekek

Tudtad, hogy a válófélben lévő házaspárok 90%-ának a fenti három ok valamelyike az indok a válásra? Most őszintén: van olyan házaspár egyáltalán, ahol nem vitatkoznak ezeken? Segítek: nincs. Ha eltér a véleményetek valamilyen témában, még szép, hogy meg kell vitatni! Azonban szem előtt kell tartani, hogy nem minden helyzetben kötelező győztest hirdetni. Nem minden vita végén muszáj kijelenteni, hogy kinek van igaza. Mert van, amikor mindkét félnek igaza van. Sosem szabad patikamérlegen mérni, ki dolgozik többet, ki van többet a gyerekekkel, ki keres többet. Az élet dinamikus, mindenkinek vannak jobb és rosszabb időszakai, ezt pedig tolerálni kell.

Sok sikert mindenkinek! 🙂

Pénzkeresésben itt tudok segíteni: http://okosasszony.cafeblog.hu/teged-kereslek-ha/

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!