OkosAsszony

Hogy állsz az online vásárlással?

Kevés parkolóhely, zsúfolt üzletek, hosszú sorok a kasszánál, cipekedés. Ennél létezik sokkal jobb megoldás is a holmik beszerzésére! Te hogy állsz az online vásárlással?

 

Pár éve a magyarok még bizalmatlankodtak a webáruházakkal, sokan nem merték a bankkártyájukat az interneten használni, mert féltek az adatlopástól. Mára a vásárlások 4%-a online zajlik, a tavalyi Black Friday akcióban pedig nem kevesebb, mint 2,1 millió online vásárlás történt. A tendencia pedig egyre javul: évről évre nő az interneten történő vásárlások száma ugyanúgy, ahogy az elköltött összeg is.

 

Te vásároltál már online?

Én nagyon szeretem ezt a vásárlási formát. Többnyire könyvet, játékot, vitamint, szerszámokat szoktunk házhoz rendelve kérni. Ezzel duplán is spórolunk: egyrészt, vásárlás előtt az árösszehasonlító portálokon kiválasztjuk azt a webáruházat, ahol adott termék a legolcsóbb. Másrészt, időt nyerünk azzal, hogy nem nekünk kell elmenni érte, a bolt előtt parkolni, esetenként parkolási díjat fizetni. Ráadásul a weben nincsenek határok: ugyanúgy rendelhetünk egy szegedi boltból, mint egy budapestiből, vagy akár külföldről.

Mire figyelj online vásárláskor?

  • A webáruház legyen biztonságos. Ezt a https:// előtaggal jelzik, ha tehát így kezdődik az oldal linkje, nincs félnivalód.
  • A szabályzatban pontosan, érthető módon szerepeljenek a vásárlási, fizetési, szállítási tudnivalók.
  • Legyen kontakt lehetőség. Ez ne csak a honlapra beépített üzenőmezőből álljon, hanem legyen email cím, telefonszám is. Ha nagyon óvatos vagy, akár valamilyen ürüggyel (pl. érdeklődés termékről, készletről) fel is hívhatod a webáruházat, hogy lásd, élő-e a telefon.
  • Mindig legyen aktív tűzfal a gépeden, hogy a gyanús történéseket kiszűrje, a vírusokat feltartsa.
  • Ha nem akarsz bankkártyával fizetni, használj PayPalt! Ez egy internetes pénztárca. Létrehozol egy számlát, majd utalsz a bankszámládról a PayPal számládra annyi összeget, amennyi a vásárláshoz szükséges. Így nem kell a vásárlásba bevonni a bankkártyát, a PayPal pedig a világ legnagyobb ilyen jellegű szolgáltatója, tökéletesen megbízható. Mindezek előtt azért nézd meg, hogy a webáruház, ahol vásárolni szeretnél, elfogad-e PayPal-os fizetést.
  • Már eleve gyanúsak számomra az alábbi webáruházak: hányaveti oldalszerkezet, rossz helyesírás, hiányos termékleírás, hiányzó termékképek, csak előre utalásos fizetési mód. Lehet, hogy attól még becsületesek, de ha a neten akarnak árulni, akkor vegyék tudomásul, hogy ezt el is kell hitetni magukról.

Végül, találtam két vicces, online vásárlásra buzdító reklámot. Te keveredtél már hasonló közelharcba valakivel a bolti vásárlás során?

A második pedig azt mutatja be, hogy az online vásárlás egyes helyeken, például Detroitban, sokkal biztonságosabb, mint egy boltban:

Te szoktál online vásárolni? Volt már rossz tapasztalatod? Mit szeretsz a legjobban az online vásárlásban?

Passzív jövedelem tanfolyam itt: http://okosasszony.cafeblog.hu/meg-tobb-okossag/

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!