OkosAsszony

11 tárgy, amit elfelejtünk letakarítani, pedig nagyon fontos lenne

A jól látható helyeket és tárgyakat mindig alaposan letisztítod? Ne légy nyugodt: az ördög a részletekben lakozik. Itt van kapásból 11 tárgy, amiről minden háziasszony megfeledkezik. Most már nincs kifogás!

1. Kilincs

Az első, amit megfogsz, ha belépsz a lakásba. Épp ezért, az összes bacilus, vírus és más szépségek egytől egyig megtalálhatók rajta, amit a tömegközlekedési eszközről hazahoztál. Bármilyen univerzális tisztítószerrel letakaríthatod, hozzá puha rongyot használj.

2. Redőny, reluxa

Funkciójánál fogva a redőnyön rengeteg por tapad meg. Legkönnyebben ecetes vízzel tisztíthatod meg. Jó kis trükk, ha egy régi zoknit húzol a kezedre, mintha kesztyű lenne, és azt a vízbe mártogatva pár perc alatt készen is leszel.

3. Kuka

Akkor is büdös van, amikor már levitted a szemetet? Ez a legjobb bizonyíték, hogy ideje a kukát alaposan kitisztítani. Az üres kukát öblítsd át meleg vízzel, majd locsolj bele fertőtlenítőt és jól dörzsöld át vele kívül-belül! Tíz percig hagyd állni, öblítsd ki és hagyd megszáradni.

4. Mosógép

Szösz, kosz, hajszálak, penész – ezeket találnád egy több hónapja takarítatlan mosógép dobja mögött, ha szét tudnád szedni. Erre alkalmas keverékkel is kitisztíthatod, vagy havonta-kéthavonta egyszer alkalmazz 20%-os ecettel egy 60 fokos üres dobos átmosást! A gumiperem letakarítására én eddig egyetlen alkalmas szert találtam: Eco Green paszta. Ha érdekel téged is, vedd fel velem a kapcsolatot az agibetter@gmail.com címen!

5. Fogmosópohár vagy fogkefetartó pohár

Ugye, hogy sosem mosnál fogat koszos fogkefével? Pedig épp ezt teszed, ha elhanyagolod a fogkefetartó pohár tisztítását. Enyhe tisztítószerrel (mint a fent említett Eco Green) dörzsöld át, majd öblítsd le meleg vízzel jó alaposan.

6. Távkapcsoló, mobiltelefon

 

Tévézés közben általában eszünk. Az evéstől általában zsíros, morzsás lesz a kezünk. Így pedig szépen összekenjük a távirányítót is. (Ugyanez áll a számítógép billentyűzetére, egerére is.) Nedves törlőkendővel dörzsöld át a gombokat, billentyűket!

7. Zuhanyfüggöny

A zuhanyfüggöny eleve párás, levegőtlen helyiségben található, ezért magasabb a veszélye, hogy penészedni kezd. Ha csak pár száz forintot áldozol a zuhanyfüggönyre, akkor az a legjobb, ha 2-3 havonta lecseréled, de ha drágább darabot vettél, amit meg szeretnél menteni, inkább áztasd be meleg szódabikarbónás vízbe. Ezután fertőtlenítsd le egy erre alkalmas kíméletesebb szerrel, majd meleg vízzel öblítsd át.

8. Szúnyogháló

Amikor ablakot pucolunk, hajlamosak vagyunk elfeledkezni a szúnyoghálóról, pedig ez rengeteg port és koszt felfog az utcáról. Ha levehető, akkor nincs más dolgod, mint egy szivaccsal óvatosan átmosni meleg víz és szappan keverékével. Ha nem tudod leszedni, hívj segítségül egy szórófejes flakont, amibe szappanos vizet tölthetsz. Spricceld le a szúnyoghálót, majd szivaccsal enyhén töröld át.

9. Képkeretek

Ha egyszerű képkeretről van szó, elég egy nedves törlőrongy a tisztán tartásához. Ha ennél szofisztikáltabb – pl díszített, festett, bármi egyéb, ami sérülhet az óvatlan takarítás során -, kérj el a gyerekektől egy vastagabb ecsetet és söprögesd le róla a port.

10. Táska, pénztárca

Bizony, ha belegondolsz, hányszor megfogtad a táskádat, pénztárcádat csak a mai napon, teljesen jogos, hogy ezt is ki kell takarítani néha. Vagyis kéne. Szóval, ha nem sérülékeny az anyag, elég csak alkoholos vagy tisztítószeres vattapamaccsal átdörzsölni a holmikat. Arra figyelj, hogy a vatta ne nagyon érjen hozzá a fém részekhez. Ha textilből vannak, mi sem egyszerűbb: csak tedd be őket a mosógépbe. Előtte azonban alaposan nézd át a zsebeit, ha nem akarsz pénzmosásban részt venni!

11. Takarítóeszközök

 

Elengedhetetlen a takarítóeszközök időnkénti tisztítása, cseréje. Amit cserélj: mosogatószivacs, törlőkendő, mop fej, porszívó porzsák, konyharuha (egy idő után már lehetetlen tisztára mosni). Töröld át a porszívót, súrold át a felmosóvödröt fertőtlenítővel, alkoholos vattával vagy nedves törlőkendővel tisztítsd át a seprű, felmosó nyelét.

Kész, ki van takarítva! Tudod, mennyivel könnyebb a takarítás, ha a megfelelő tisztítószereket használod hozzá? Nézd meg, mit kínálunk mi és vedd fel velem a kapcsolatot emailen (agibetter@gmail.com), ha rendelni szeretnél! http://www.betterware.hu/52-takaritas

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!